Cikk hierarchia

Cikkek: Környezetvédelem

60 éve kezdtek melegedni a sarkkörök
Az emberi tevékenység hatása 1950 körül "vette át a stafétát" a természettől az Északi-sarkkörön túli területek klímájának alakításában: ekkortól melegszik a terület, melynek a természeti erők következtében lassan hűlnie kellene.

A madáretetés mellett most az itatás is fontos

A szokatlanul későn és hirtelen érkezett tél komoly kihívást jelent hazánk élővilágának, köztük a madaraknak. Ezekben a napokban nem csak rendkívül hideg, de szélsőségesen száraz szibériai légtömegek alakítják Magyarország időjárását ezért a folyamatos etetés mellett a madáritatás is különösen fontos még akkor is, ha a víz – érthető módon – csak korlátozott ideig áll rendelkezésre.


Avarégetés helyett: komposztáljunk!
Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig... bár meg kell hagyni, ezt a szépséget időről időre sűrűn gomolygó füstfelhő homályosítja el. A langyos őszi napokon újra és újra megjelenik az évszakra oly jellemző bűzös mumus, a Lelkes Kerti Avarégetés.

Föld napja
Miért is ünnepeljük a Föld Napját?

Hát ez meg... Mi a csoda?
Ez az újságcikk nagyon ideillik a honlapunkra, mert a szemétszedéskor mi is ezt tapasztaltuk.
Közzéteszem minden szavát módosítás nélkül, mert nagyon egyetértek az újságcikk írójával. Kérem olvassák figyelmesen és gondolkozzanak el rajta, milyen sok igazság van ebben a cikkben.

Komoly felfordulást okozhatnak az olvadó gleccserek
A nedvesebb telek, a szárazabb nyarak és az olvadó gleccserek miatt változásra van szükség a vízgazdálkodásban.

Mi legyen a használt étolajjal?
Nap mint nap használunk étolajat. A felhasználás után azonban közel az ötöde megmarad.
Mit tudunk a felesleggel kezdeni, hová tehetjük?

Mit kell tudni a szelektív hulladékgyűjtésről?

A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerint való elkülönített gyűjtését jelenti. Ez a gyakorlatban úgy valósulhat meg, hogy a megvásárolt élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagát - a papír, műanyag, üveg, fém és italos kartondoboz csomagolást - a termékek elfogyasztását követően már otthonunkban anyaguk szerint különválasztva tároljuk, ezt követően pedig ugyancsak anyaguk szerint elkülönítve helyezzük el a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megfelelő edényeiben. Zsákos gyűjtés esetén a tiszta csomagolóanyagok speciális zsákba kerülhetnek.


Ültess fát gyermekednek!
Ültess fát a megszületett gyermekednek!
Generálási idő: 0.03 másodperc
3,296,200 egyedi látogató