Üdvözlet

Üdvözöljük a Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület oldalán!


Kedves Látogatóink!

Örömmel tudatjuk, hogy a Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület még nagyobb  körben szeretne hírt adni programjairól, terveiről, elért eredményeiről, ezért honlapot indított. Így a későbbiekben még szélesebb körben tudjuk tájékoztatni internetező honfitársainkat az Egyesület eddigi, jelenlegi és jövőbeni munkájáról.

Reméljük mindenkinek elnyeri tetszését és gyakran látogatja honlapunkat, részt vesz programjaink megvalósításában is.


Nagy László Sándorné elnökVeszélyeshulladék-gyűjtés 2023.

egyéb rendezvények

Veszélyeshulladék-gyűjtés

egyéb rendezvények

A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület 2022-ben is sikeresen megrendezte a veszélyeshulladék átvételt.
Ebben az évben is sikerült 6 kisteherautót megraknunk, amit nagyon köszönök a Selector Kft-nek, hogy ennyi autót küldött, a lakosságnak, hogy a rossz idő ellenére mind a 6 autó tele lett.
Külön köszönet a családomnak, hogy  segített elhozni azoktól a hulladékok, akik másként nem tudtak volna kihozni.

 


 


Adó 1%

Karácsony 2022

 

 

Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és
egészségben, eredményekben gazdag új esztendőt kíván!

Veszélyeshulladék-gyűjtés

Safari Park Nagykőrös, Möggy fesztivál

programjaink

Egy felejthetetlen programon vagyunk túl. Buszkirándulást szerveztünk Nagykőrösre, ami várakozáson felül jól sikerült. Az 50 személyes busz megtelt.

 

 

 

 

 

A Safari Park Nagykőrös határában egy nagy területen van. Kisvonattal jártuk be, az állatokat pedig sárgarépával etettük, aminek nagyon örültek. Azt sem tudták, hogy jöjjenek utánunk. Egy kis erdős részen pihenhettünk meg, mivel nagyon szép időt fogtunk ki. Egy kis pihenés után kezdődött az elefántok bemutatója, ami nagyon látványos volt. Még a tóhoz is elsétáltak hűsölni. Ott is bemutatták, hogy mit tudnak.  

 

A program következő része cirkuszi bemutató volt, amely szintén színvonalas műsor volt. Ezzel még nem volt vége a programnak, mert nemsokára kötélen egy fiatalember motorozott egy hölggyel, aki különböző akrobatikus mozdulatokat is mutatott ott a magasba.  

 

Nagyon jó program volt. 

 

Ezen a napon volt a Möggy fesztivál is, így arra is elmentünk, ha már ott vagyunk. Az hasonló a hernádi búcsúhoz, vagy inkább a falunaphoz, sok árussal, a nagyszínpadon pedig műsorral. Alig akartak hazajönni, mert annyira tetszett mindenkinek a műsor is. 

 

Nagyon nagy boldogság, hogy ilyen jól sikerült a program.

 

 

További képek a galériában láthatók >>

Nagykőrösi kirándulás

programjaink

Madarak és fák napja

rendezvényeink

Megint sikerült egy sikeres bulit szervezni. A kerékpártúra nagyon jól sikerült, így kint a Vadászháznál a természetben madárcsicsergés, jó levegő, jó hangulat, vidám társaság! A paprikás krumpli is jó sikerült.

 


 

Köszönjük, hogy kimehettünk oda.

 

A jó hangulatról szokás szerint Kovács Jani gondoskodott. Az ebédről meg Holiné, meg a Nagy Laci.

 

 Nagyon köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek, és jó hangulatban telt el ez a nap is.


 

„A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint százéves. Megszervezésének közvetlen előzménye a „mezőgazdaságra hasznos madarak” védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény,[1] mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját. Az esemény iskolai keretek közé az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által 26.120/1906 számon kiadott rendelet által került, melynek értelmében az elemi népiskolákban minden év májusában vagy júniusában kellett „természetvédő” és „erkölcsnemesítő” szellemben méltatni a Madarak és Fák Napját”. (Wikipédia)

 

 

Nagy Lászlóné

Egy kis túra

Majális a Tájháznál

rendezvényeink

 

A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület

ismét meg tudta tartani a május 1-i ünnepségét a Tájháznál

 

 

Tovább a Majális a Tájháznál cikkre >> 

Veszélyeshulladék-gyűjtés

Kutyák farsangja!

egyéb rendezvények

„Ha egy kutya egyszer úgy döntött, hogy szeret téged, akkor mindig és mindaddig szeretni fog, amíg csak élsz. Szinte lehetetlen rábírni arra, hogy meggondolja magát.
Tor Age Bringsvard”

 

Az új menhelyen nagyon megindult az élet, a nagyszabású megnyitó után, most farsangot tartottak a kutyáknak.
El lehet mondani, hogy aki ott volt, nagyon jól érezte magát, nemcsak beöltöztek farsangi ruhába az emberek, de programok is várták őket kutyasétáltatáson kívül. Azt hiszem emberek és kutyák nagy örömére.
Nagyon vidám nap volt. Jól érezte magát kutya, ember egyaránt!

 
De beszéljenek inkább a képek!

 

 

Képeket Kucsi Zsuzsi készítette A rendezvényt Kolák Anikó szervezte

Anikó Állatmentő és Természetvédelmi Alapítvány

egyéb rendezvények

2021.12.19-én eljött a régen várt nagy nap, és végre annyira elkészült a menhely, hogy át lehetetett költöztetni a kutyákat, és egy nagyszabású megnyitót tartani.

 

Anikó fáradságot nem tűrő munkája, és kitartása és kitűnő szervezése révén egy nagyszabású műsoros délutánnal összekötött ünnepség keretében adták át a nagyon szép menhelyet.

Sok küzdelem árán, de valóra vált Anikó nagy álma, és végre olyan helyen lehetnek a kutyusok, ahol nem zavarnak senkit, és a 25.000 m2-en van hely bőven a futkározásra, játszásra. Végre szabadok és kiegyensúlyozottak lehetnek az eddig kis helyen szorongó kutyák.

Aki követi az oldalát, az láthatja, hogy mennyi munka, fáradság áll e mögött a szép menhely létrejöttének lehetőségére.

 


 

Sokan ki tudtak menni  a megnyitóra, ahol nemcsak fellépők várták az odalátógatókat, hanem sétáltathatták a kutyákat és még  láthatták, hogy milyen szép helyre költöztek a kutyusuk.

Énekesek szórakoztatták a kint lévőket, kutyaiskola bemutatót tartott, de a kabala állatok is megjelente.
Nemcsak műsor volt, hanem a táborfalvi progármester asszony, Nagy Andrásné mondott köszönetet, majd Zsírosné dr. Pallaga Mária polgármester asszony is köszöntötte az ott levőket és ajándékkal is érkezett, mert átadott egy vásárlási utalványt, melyen tudnak tápot venni.

 

A fénypont mégis az volt, hogy átadták Anikónak a használatbavételi igazolást.
Ezután mindhárman átvágták a szallagot, így teljesen hivatalos lett a menhely!
A műsor végén egy kis vendéglátás is belefért a mennyitóba.
Még sok munka van, de majd apródonként az is kész lesz. Még a Gondozó házán van bőven munka, meg kellenek még kennelek is, meg még sok minden, amihez még sok pénz kell.

 

Azt hiszem mindenki felejthetetlen élménnyel tért haza.
Sok erőt és kitartást kívánunk a további munkához.
„Egy kutyamenhely meglátogatása szívfacsaró tapasztalat – az a sok reményvesztett teremtmény mind a figyelmünket próbálja meg magára vonni. Az engedékenyek könnyen járhatnak úgy, hogy tucatnyi négylábúval sétálnak ki a kapun.   Jilly Cooper”

 

További képek a galériában láthatók >>

A fotókat Szarvas Anikó és Six István készítette.

Generálási idő: 0.02 másodperc
2,525,168 egyedi látogató