10 évesek lettünk!

rendezvényeinkA zenekar fiatalokból áll, akik mind a kecskeméti Hegedűs együttesből váltak ki. Még ma is sokat szerepelünk a nagy zenekarral, de egyre többet hívnak minket külön muzsikálni. Az együttes tagjai legalább négy éve zenélnek, de van aki gyerekkorától kezdve ebben él, ezt tanulta. Így, ebben a felállásban, körülbelül 1,5 éve járunk különböző helyekre zenélni. Táncházakban, népzenei fesztiválokon, esküvőkön, de akár kisebb baráti összejöveteleken is szoktunk játszani. Emellett a néptánccsoportok koreográfiáinak zenéjét is mi szolgáltatjuk a táncosok fellépésein, illetve fesztiválokon.

A repertoárunkban megtalálhatók a magyar népzene erdélyi, és magyarországi dallamai, azok változatai, illetve szükség szerint magyar nóták (ezt ritkábban). Szívesen játszunk kalotaszegi, mezőségi, és szatmári dallamokat.
Mindannyian tanulók még, zenei, tanári illetve mérnöki vonalakon. Nekünk a zenélés csupán hobbi, a magyar népzene, az ezzel járó hangulat, élmények, és közösség szeretete az, amiért ezt a mai világban a fiatalok körében igencsak elhanyagolt, ritka művészetet fenntartjuk, űzzük, és próbáljuk ezt az érzést az arra vágyó közönségnek hitelesen, igényesen és autentikusan átadni.

 A táncosokról, ők a tánctermeken kívül is egy pár, nagyon összeszokottak, és szakmájuk mesterei. Számtalan táncházat levezettek már, a magyar néptánc az életük.


A tánctanítók/táncosokkal:
Böde István és Adler Írisz

Rövid összefoglalót a zenekarról és a táncosokról Anka Péter közölte (írta) velünk.

Büfével is várjuk a programjainkon résztvevőket.


Sok szeretettel várunk mindenkit a 10. születésnapunkon.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.02 másodperc
3,609,973 egyedi látogató