Beszámoló az elmúlt napok eseményeiről

rendezvényeink A Föld napja (április 22.) célja, hogy különféle akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított el a Föld védelmében. (Azóta az alternatív energiaforrások világhírű kutatója és szakértője lett.) Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne.

 1989-ben Kaliforniában a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása a következő jelentős esemény, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját az egész világon. Több mint 125 ország polgárai, civil szervezetei kapcsolódtak be a programba. (Wikipédia)

Szombati programunkon mi is csatlakoztunk a Föld Napjához, mi a közutak mellett szedtük fel a szemetet, mely jól sikerült. Kicsitől nagyig, mindenkit sikerült bevonni a szemétszedésbe. Az iskolások nagyrészt vállaltak abban, hogy ez a nap is sikeresen lebonyolítható legyen.
Képeket a galériában láthatnak. Technikai okok miatt legtöbb kép a gyülekező alkalmával készült.

Nagyné

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.04 másodperc
1,595,240 egyedi látogató