Kirándulás Dinnyésre

rendezvényeink

2019 augusztus 3-án a Dinnyési Várparkban és a Velencei-tónál jártunk. A Dinnyési Várpark egy turisztikai létesítmény a Gárdonyhoz tartozó Dinnyés területén, közel a Velencei-tóhoz.

 
A várparkban 38 középkori magyar vár valósághű makettjeit építették fel, eredeti tájolással.
A várakat sétány övezi, emlékoszlopokkal. Minden oszlop 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. 2019-ben Árpád-kori témájú skanzen is épült a Várpark mellé. Ez a világ egyetlen, anyaghűen megépített vármakett parkja.

 A sétány Nagy-Magyarországot formázza. 

A park megalkotója Alekszi Zoltán, aki saját udvarán építette fel a kuriózumnak számító látványosságot, ami tényleg nagyon különleges és egyedi. Örülök, hogy megnézhettük, én most voltam ott először, de visszatérek majd az unokáimmal is.

 


 

Dinnyésről a Velencei-tó kapujához, a Velence Korzó és Szabadstrandra mentünk. Gyönyörű, homokos part, sportpályák, éttermek, kávézók, fagyizók gondoskodnak róla, hogy a látogatók jól érezzék magukat. Hát mi jól is éreztük. Ettünk, ittunk, sétálgattunk, beszélgettünk, néztük a hattyúkat és a fürdőzőket. Bár nem voltunk elég bátrak, nem mertünk bemenni a vízbe, csak bokáig, de az is élmény volt.
Fáradtan, sok új ismerettel gazdagodva indultunk haza.
Köszönjük Nagyné Katinak, a Környezetvédő-és Faluszépítő Egyesület elnökének a szép napot.

 

                                                                                               Zsné

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.02 másodperc
3,609,935 egyedi látogató