Budapesten jártunk

egyéb rendezvények

Már régebb óta szó volt róla, hogy meg kellene látogatnunk a Szépművészeti Múzeumot, amit összekötöttünk a várbeli sétával is.

 

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy jó kis program volt Múzeumban rengeteg festmény van, melynek csak egy töredékét láthattuk az 1 óra alatt. Nyugdíjas Egyesület szervezte, de a Környezetvédő Egyesületből is ott voltunk jó páran.

 


 

Emlékeimben élt egy kép a környékéről is, amit még régi pompájában őriztek meg. Mikor évtizedekkel ezelőtt voltam arra, akkor a Vajdahunyad vár előtt lévő tó éppen ki volt száradva. Most eredeti pompájában ragyogott az is. Nagy élmény volt újra átélni a régi élményeket.

 

A vár is nagy élmény volt. Épül szépül. Igaz nagyon sokan voltak a Mátyás templom, Halászbástya, és a Vár környékén, de azt hiszem, csak mi 40-en beszéltünk magyarul. Rengeteg turista külföldi diákok, felnőttek sokasága lepte el a tereket.

 

A képek magukért beszélnek. Még mindig szép ott minden.  A kilátásról nem is beszélve. Habár mikor utoljára arra jártam, még nem volt ennyi modern épület, meg a hegyoldalak nem voltak beépítve. Most ki sem látszik a hegyoldal a házaktól. De csodálatos látvány tárult elénk.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.01 másodperc
2,484,559 egyedi látogató