"TE SZEDD!"

hírek

A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület nevében regisztráltam a „Te Szedd!” mozgalomhoz.

 

Elmondhatom, hogy ennyire jól még nem sikerült soha, mint most. Az Általános Iskola diákjai, tanárai 360-an az egyesületekből 11 tag, valamint az Hernád Nagyközség Önkormányzatának összes dolgozója 11-en, részt vett március 22-én a szemétszedésben.

 


 

Ami elszomorít, hogy megint volt munkánk bőven. 9 órakor gyülekeztünk az Iskola parkolójában, és minden osztály ment egy-egy utcán végig. Az Egyesületi tagok mentek együtt pár iskolással, egy utca felén, ahol mi egy megpúpozott nagy utánfutóval szedtünk össze, azon az 1,5 km-es szakaszon a szemetet. Azért az utcák többségében nem volt ennyi szemét, inkább a bevezető utakon, de még így is megtelt másodszor is púposra az utánfutó.

 

Az idő nagyon kedvezett nekünk, mert nagyon szép napos, meleg idő volt. Azért annak nagyon tudnánk örülni, ha jövőre nem kellene megismételni. Végre eljutnánk oda, hogy nem szemetelnek az emberek. Sajnos tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy nem is a lakossággal van a baj, hanem akik átautóznak a főutakon. Azon az utcán, amit említettem, pl. biztos, hogy autóval szándékosan viszik ki zsákszámra a szemetet, de azt még nem tudtuk megállapítani, hogy helyi lakosok teszik, vagy céltudatosan oda hordják, mert tudják, hogy nálunk minden évben van szemétszedés. De van lomtalanítás és veszélyeshulladék-gyűjtés is. Ami itt a környező településeken nincs.

 


 

Ennek ellenére nagyon büszke vagyok, és nagyon köszönöm a lakosságnak, hogy ismét partnereim voltak a program sikeres megvalósításában. Azt meg külön köszönjük, hogy az Önkormányzat dolgozói is kivették részüket ebben a felhívásban. 

 

Nagy László Sándorné

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.03 másodperc
1,611,548 egyedi látogató