Dinnyenap és tematikus nap Ópusztaszeren

rendezvényeink

 

„Dinnyenap és tematikus nap Ópusztaszeren!

 

Minden, ami dinnye Ópusztaszeren! Augusztus 11-én, a Dinnyenapon nemcsak kedvére fogyaszthatják a mézédes gyümölcsöt, hanem az abból készült szobrokat is megnézhetik. Kézműves foglalkozások, néptánc, népzene és gabonához kapcsolódó tematikus programnap is várja az érdeklődőket!” 

 

 Túl vagyunk ismét egy kiránduláson. A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület lehetőséget biztosított nemcsak a tagjai számára, hogy elvigye Ópusztaszerre, hanem a lakosság közül is az érdeklődőket, egy buszkirándulásra. Nagy örömünkre tele busszal mentünk.
Megnéztük a Feszty körképet, majd mindenki azt nézhetett meg, ami érdekelte, szabad program volt. Az idő is nekünk kedvezett, nem volt olyan elviselhetetlen meleg. Megkóstolhattuk a dinnyét, a kemencébe sült kalácsot, vagy vehettünk kosarat is magunknak. Mindig fejlesztik, bővítik a látnivalókat, így aki régen járt ott, új látnivalót is talál magának. A Feszty körkép épületét kibővítették a felújítás alkalmával, panoptikummal is. A dinnyeszobrokat olyan gyorsan készítette a mester, hogy csak pislogtunk. Pillanatok alatt kész volt a mű a keze alatt. A néptáncosok is színvonalas műsort adtak. Nagyon finom volt a kemencében sült kalács is.  

 

Köszönöm mindazoknak, aki velünk töltötte ezt a napot, hogy nem hagytak cserben most sem.


 


 


Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.02 másodperc
3,232,140 egyedi látogató