Kiskunmajsa levendulavirágzás

egyéb rendezvények

Tegyen egy rövid sétát a levendulakertben ebéd előtt, s nemcsak a közérzete változik meg kedvezően, de a csárdában elfogyasztott étel is sokkal jobban esik majd!

 
Csináld magad! Kézműves-foglalkozások Kiskunmajsán
2013 júniusától kézműves foglalkozásokkal is várjuk vendégeinket, ahol megismerkedhetnek a levendula hétköznapi felhasználási módjaival, és saját maguk készíthetnek levendulaszappant, párolhatnak levendulaolajat, de megtudhatják azt is, hogyan használhatják fel levendulát a gasztronómiában vagy akár díszítőelemként.
A kézműves foglalkozások a levendulavirágzás kezdetével indulnak, amiről minden évben hírt adunk, ezért érdemes figyelnie honlapunkat és közösségi oldalunkat is.
Gondolta volna, hogy a levendula az egyik legsokoldalúbban használt gyógynövény?
 

 

A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint 2500 éve használják gyógynövényként, amit írásos források is rögzítenek.
A levendula egyedülálló illatkombinációja a 180 különböző alkotóelemnek köszönhető, ezért széles körben alkalmazzák a parfüm iparban és a magas színvonalú kozmetikumok készítéséhez. Az ókorban ez a növény a szépségápolás egyik fő alkotóeleme volt, használták testre kenve, szappant készítettek belőle, vagy épp a fürdővizet gazdagították vele. De sokszor a száraz virágot a padlóra szórva illatosították a szobát. 

 

Az illatosításon kívül számos gyógyászai felhasználása is jelentős. Közismert például idegerősítő hatása, ezért gyakran alkotórésze olyan nyugtató gyógyteakeverékeknek, melyek jótékonyan hatnak az idegrendszerre. Ez a tulajdonsága kihasználható a mai „rohanó világban", és a szervezetünket sem terheli káros anyagokkal, mivel teljesen természetes hatóanyagot tartalmaz.

 

Nálunk is kipróbálhatja!
Néhány levendulás különlegességet különféle programjaink keretében vendégeink nálunk is kipróbálhatnak.
Fürdőnk gyógyászati és wellness részlegén a levendulás aromaterápiás masszázstés a levendulát tartalmazó relaxációs aromafürdőt ajánljuk figyelmükbe, ha egy igazán pihentető élményre vágynak. A kezelésekre előzetes időpontfoglalás szükséges!
A levendulakert első virágzását követően levendulaolajat párolunk az illatos lila virágfejekből, mely illatanyagot a szappankészítés során hasznosítjuk. Kézműves foglalkozásainkon a résztvevők maguk is megismerkedhetnek a levendula virágának ezen felhasználási formáival.
Természetesen a Lópofa Csárda gasztronómiai kínálatában is helyet kap levendula. Levendulás fogásainkról a csárda étlapjából tájékozódhat.
Végül, de nem utolsó sorban vendégeink a levendulakert aromáját magukkal vihetik kis levendulás vászonzsákokba csomagolva is, így otthon is sokáig élvezhetik az aroma jótékony hatását.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.01 másodperc
3,231,995 egyedi látogató