Hernádi Nyugdíjas Egyesület 30 éve

egyéb rendezvények

 1986-ban egy tenni akaró pedagógus, először csak olyan emberekre gondolt, akik összejönnek időnként és megbeszélik a kertészkedéssel felmerülő gondjaikat, tapasztalatokat váltanak, majd később ez annyira formálódott, hogy időnként  családostól is ott voltak, majd batyus bulikat szerveztek, ami mindig nagyon jól sikerült.

Végül a kertbarátok, nyugdíjas klubbá alakult. Egészen 1988-ig, amikor elköltözött Kecskemétre és átadta a klubot másnak, ez nem volt más, mint  Sápi Péter bácsi, aki sajnos már nincs közöttünk, mert 92 éves korában örökre elment.

 

Ezután egy rövid időre Bábel Béni bácsi, vette át a vezetést, de mivel már ő sem volt fiatal, így átadta helyét Zsolnai Józsefnek 1989-ben. Egész 2004-ig nagy lelkesedéssel és odaadással vezette a Nyugdíjas Klubbot. Sok programot szervezet, sokat vitte kirándulni a nyugdíjasokat, hogy egy kicsit világot lássanak. Habár még a mai napig nem nyugdíjas, de sok energiát fektetet abba, hogy a Klub jól működjön. Sok elfoglaltsága miatt átadta helyét olyan vezetőnek, aki jobban ráért az ügyeket intézni.
2004-ben Gecser Istvánné Rozika volt az a szerencsés, aki ezután 10 éven keresztül, idejét, energiáját nem kímélve, továbbra is összefogta a nyugdíjas korosztályt. Mikor átvette a vezetést abban az időben döntöttek úgy, hogy ne csak klub legyenek, hanem átalakultak Nyugdíjas Egyesületté, mert így lehetőségük volt pályázni, és az adó 1 %-át is kérni. Ezzel nőt a lehetőség, mehettek még többet kirándulni, programokat szervezhettek maguknak. Közben a Nyugdíjas Klubok "Életet az Éveknek" Országos Szövetségének is 2004-óta a tagjai.

 
Ezalatt a 30 év alatt eléggé változtak a tagok, nagyon sokan már nincsenek közöttünk, de mindig vannak újabb emberek, akik nyugdíjba mennek és már a létszám is elérte az 50 főt. Rozika is nagyon sokat tett az Egyesületért, mivel már ő sem fiatal nyugdíjas, így szeretett volna úgy tag lenni, hogy ne az ő felelőssége legyen minden, így 2014-ben nagyon összetartó Egyesületet adott át egy nála sokkal fiatalabb nyugdíjasnak, Reppa Józsefnénak, Ilonkának. Már ő is beletanult a teendőkben, ebben a két évben, elég sok mindent örökölt, de már ő is  rengeteg programot szervez, és rengeteg programon vesznek részt, amit nem ők szerveznek. 

 


 

Nagyon jó kis csapat alakult ki a 30 év alatt, és mivel volt egy nagyon jó hangú nyugdíjas társuk, Horváth Mihályné Ancika így gondolt egyet először csak úgy a Nyugdíjas Egyesület kéthetente tartott összejövetelein énekelgettek, majd megalakította a Búzavirág Együttest 2006-ban 20 taggal. Tehát ők is kerek évfordulót ünnepeltek, mert már 10 éve, hogy viszik Hernád hírét az ország különböző tájaira. Kezdetben Mischln René kísérte őket harmonikával, fiatalember, így sok elfoglaltsága miatt Kovács Jani vette át a helyét, habár, amikor René nem ért rá, akkor Jani kísérte őket szintén harmonikán. Janinak is nagyon szép hangja van. A Búzavirág Együttes is kezdetben csak a helyi rendezvényeken vett részt, de mára már nem győznek a meghívásoknak eleget tenni. Mindenhová elmennek, ahová hívják őket. Nemcsak Magyarországon ismerik már őket, de Szlovákiában is. Komárom-Szentpéteri falunap sem múlhatna el nélkülük. De a Szépkorúak Ki Mit Tud-ján már többször elhozták az első helyet, de nemcsak az Együttes, hanem Kovács Jani szólóban is, és Schenkné Rózsika szavalatával is első helyezést ért el.
 

 

Kívánjuk még a következő 30 évben is, jó egészségben, vidámságban töltsék el.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.01 másodperc
3,562,273 egyedi látogató