Állatok világnapja

rendezvényeink

Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

 

„Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” „ A kis herceg”

 


 

A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület rajzpályázatot hirdetett az Állatok világnapja alkalmából óvodásoknak, iskolásoknak. Már 6. éve, hogy megrendezésre kerül októberben ez a rajzpályázat.  Ebben az évben „Kedvenc állatom” címmel kellett rajzolni a gyerekeknek. Nagyon sok szép alkotás érkezett.

 

Mostmár 3. alkalommal úgy szervezzük meg a rajzpályázat eredményhirdetését, hogy a gyerekek versekkel, énekekkel készülnek. Most is nagyon szép műsorral örvendeztettek meg bennünket, amit nagyon köszönünk nekik. Köszönjük az óvó néniknek, óvodásoknak, és az iskolásoknak, hogy sok szép rajzot készítettek ismét.
Mindenkinek kívánok további jó egészséget, és eredményes munkát.

 

Az eredmények itt olvashatók >>

 

Szent Ferenc prédikál a madaraknak (Jókai-kódex 1430)
(részlet) 

 

Ki madaraknak Szent Ferenc mondá: Igen tartoztok Istennek, én húgim, madarak. És tartozzatok mindenkoron utet dicsérni a szabadságért, kit vallotok mindenütt röpülést, kettős ruháért avagy hármazotért, Noénak bárkájában Istentul timagatoknak megtartásért, égnek életi nektek adásáért. Ti nem vettek, sem arattok, és Isten titeket eléltet, és ad folyóvizet és kútforrásokat innotok, fészekre hegyet és halmot. És mert sem fonni nem tudtok, sem szőni, de maga ad tinektek és ti fiaitoknak kellemetes öltözést. Azért igen szeret titeket Teremtő, ki tinektek ezenne jót adott. Azért óggyátok magatokot, én húgim, madaracskák, hogy ne legyetek hálátlanok, de mendenkoron kellemetest dicsérjétek Istent. Ez bódogságos atyának beszédire mend az madarak kezdék megnyitni orrokat, kiterjeszteni szárnyokot, kinyújtani nyakokot, és tisztesen fejeket lehajták földiglen. És ő éneklésekvel és mívelkedésekvel mutaták, hogy az beszéden, kiket szentatya mondott vala nekik, sok képpen örvendeznek vala. De szentatya azonképpen mikor ezeket őrizné, csodálatost örüle és csudálkodik vala madaraknak ezenne sokaságáról és őnekik különb-különb szépségéről és nyájas sokaságokról, és őket Teremtőnek dicséretire édesen hívja vala. És azért ő köztük Szent Ferenc csudálatost dicséri vala Teremtőt.”

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.01 másodperc
3,610,035 egyedi látogató