Élőben közvetítik a hóbagoly család mindennapjait az interneten

Gondoltad volna?

Egy alaszkai hóbagoly család (Bubo scandiacus) életébe nyerhetnek bepillantást a kutatók és a felhasználók egy internetes oldalon, amely élőben közvetíti az Egyesült Államok legészakibb városánál fészkelő ragadozó madarak mindennapjait.

 

A Jeges-tenger partján fekvő Barrownál lévő fészkelő üreghez telepített nagyfelbontású kamera a héten kezdte élesben közvetíteni a baglyok mindennapjait. Az érdeklődők az explore.org internetes oldalon követhetik nyomon a történéseket.

 

A montanai Bagolykutató Intézet munkatársaként dolgozó Denver Holt immár 23 éve tanulmányozza az észak-alaszkai tundrán élő baglyok és legfőbb táplálékuk, a barna lemmingek életmódját.

 

 

"Nem lehet őket a hét minden napján 24 órában figyelni, még az egész nap tartó világosság mellett sem" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy a kamera révén új megközelítésből és sűrűbb időközönként tudják megfigyelni a madarakat. A fészekre irányított kamera segítségével Holt betekintést nyerhet a madarak mindennapjaiba: megfigyelheti többek közt a szülők táplálkozási szokásait - megnézve, hogy a hím bagoly napjában hányszor hord élelmet a nősténynek -, és azt is, hogy a tojó miként őrködik naphosszat a tojások és a fiókák felett.

 

Az explore.org oldal másik népszerű alaszkai közvetítése a Katmai Nemzeti Park és Vadrezervátum barna medvéinek életébe enged bepillantást: a ragadozók legfontosabb napi teendői közt szerepel a park vízesésénél való lazacvadászat.

 

(forrás: hirado.hu)

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.04 másodperc
1,595,243 egyedi látogató