Falunap 2013

egyéb rendezvények

2013.augusztus 3-án hangos zeneszóra ébredt Hernád lakossága. A zenés ébresztő a Falunap kezdetét jelezte, eszébe juttatva azoknak is ezt - a település életében fontos eseményt - akik netán elfelejtkeztek volna róla.

 

 A korábbi évekhez hasonlóan a szervezők sok szórakoztató programmal várták az  érdeklődőket. Megtelt a Búcsú tér sátrakkal, ernyőkkel, bográcsokkal, és lassacskán emberekkel is, bár a nagy hőség miatt kevesebben vállalkoztak az egésznapos  kintlétre, mint máskor.

 

A polgármester-asszony hivatalos megnyitója után a színpadon és a téren egymást követték a fellépők, a versenyek és a különféle műsorszámok. Mindenki találhatott magának érdekes, megfelelő, kellemes elfoglaltságot.

 

A Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület tagjaiként mi is aktívan résztvettünk a nap eseményeiben. Hallgattuk, vagy amikor időnk engedte, néztük a műsorokat, árultuk a támogatójegyeket, (és persze vettünk is jópárat) beneveztünk a Parasztolimpiára, ahol elsők lettünk, (Gumicsizma, gereblye Kft. volt a nevünk, legyőztük az előző év nyertesét), a süteménysütő versenyre, amelyeken versenyzőink dobogós helyezéseket értek el. Mindegyikükre nagyon büszkék vagyunk, KÖSZÖNJÜK nekik.

 

A főzőversenyre nem jelentkeztünk, de azért Nagy Laci nagyon finom sertéspörköltöt készített, amiből nem csak az egyesület tagjai ehettek, hanem megkínáltunk másokat is.

 

Külön sátrunk volt, (a többi civil egyesülethez hasonlóan) ahol lehetett, beszélgetni, hűsölni, minden érdeklődőt szívesen láttunk. Osztogattunk lufit, gyümölcsöt, virágmagot, a lufi különösen a gyerekek körében volt nagyon népszerű.

 

Az elnökasszonyunk még a sárkányrepülőre is felmerészkedett, és nagyon szépnek látta föntről a falut.

 

Szóval jól éreztük magunkat. Minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, csak egyetlen vágyunk nem teljesült. Hiába vártuk a hűsítő esőt, nem jött.

Egy falunap megszervezése nagy munka, összetett feladat. Köszönet illeti a színvonalas programokért a Művelődési Ház vezetőjét, Berczi Editet, minden segítőjét, a rendezvény összes támogatóját. Reméljük, hogy jövőre az időjárás kegyesebb lesz hozzánk.

 

Zsadányi Lászlóné

 


Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.02 másodperc
2,754,724 egyedi látogató