Gyermeknap 2012.

egyéb rendezvények

 A Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület már évek óta csatlakozik az iskola által szervezett gyermeknaphoz.

 

Ebben az évben sem volt ez másként. Tavaly vaddisznólesen voltunk, idén pedig versenyt hirdettünk rollerrel és gördeszkával. A gyerekeknek nagyon tetszett. 


Nagyon jól sikerült napon vagyunk túl. A gyerekek lelkesedéssel teljesítették a feladatokat. Igaz az idő nem igazán kedvezett nekünk, de a nap végére megjavult. A paprikás krumplit is jóízűen ették meg. 

 

 

Nagy Lászlóné

 

 

 

Néhány mondat a Wikipédiáról, miért, és mióta ünnepeljük a gyermeknapot:

 

„A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered és különösen volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített Egyetemes Gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye.Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.

 

Nemzetközi Gyermeknap 

A Nemzetközi Gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában (de nem mindenhol) június 1-jén. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferecián 1925-ben. Nem világos, miért pont június 1-jét választották ki.

 

Egyetemes Gyermeknap (Universal Children's Day) 

Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta (836(IX). határozat), hogy minden országban tartsák meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.”

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.01 másodperc
2,754,662 egyedi látogató