Állatok Világnapja

rendezvényeinkA Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület már 5. éve ünnepli az Állatok Világnapját. Ebben az évben újrahasznosítható anyagokból kellett állatfigurákat készíteni.
Mint szoktam mondani, hogy kiskorban kell elkezdeni a gyermekek figyelmét felhívni a körülöttük lévő dolgokra, nincs ez másként most sem.

Most is az alsó tagozatos diákok voltak fogékonyabbak az állatfigurák készítésére. Ők azok, akik készítettek alkotásokat. Felső tagozatban sajnos már csak egy pár diák volt, akik foglalkoztak a témával.


Most egy pár szót, miért is ünnepeljük az Állatok Világnapját:

 "Az Állatok világnapját minden évben október 4-én, Ferenc napján ünnepeljük. Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Gondolkodásának és tetteinek középpontjában a feltétel nélküli szeretet állt. Már életében legendák születtek az állatoknak szóló prédikációiról, az állatokkal való beszélgetéseiről. A halálát követő második évben, 1228-ban szentté avatták, de a 20. század derekán VI. Pál pápa a környezetvédők védőszentjévé is felavatta. Éppen ezért október 4-én világszerte nemcsak a ferences rendi szerzetesek emlékeznek meg rendalapítójukról, hanem az állatok világnapja rendezvényeivel, az állat- és természetvédők is. Magyarországon 1991-től, elsősorban állatvédő szervezetek és állatkertek rendezésében tartanak rendszeresen Állatok világnapja megemlékezéseket. Az utóbbi években azonban e jeles napot már az óvodák, iskolák és a természetvédelemmel foglalkozó sokféle más szervezet is szívesen beveszi zöld ünnepei sorába."
(forrás: www.zoldhonlap.hu)


Most pedig a díjazottakat sorolom fel. 57 alkotás érkezett, ebből sajnos csak egy párat tudtunk díjazni, pedig minden alkotás nagyon tetszett.
Mivel muszáj volt választanunk közülük, így a következők eredmény született:


 Alsó tagozatban:

I. Kaszala Ildikó 3.b
II. Szabados Szintia 2.b
III. Vonák Barbara 4.b


Felső tagozatban:

I. Turcsán Bálint 7.b.
II. Malis Marietta 7.b
III. Petrányi Anita 7.a


Csoportos munkák:

I. 4.a osztály

II. 4.b. osztály
III. 4. napközis csoport

Oklevelet kapott még a legtöbb alkotást készítő osztály 3./a, 3./b.

Köszönjük a diákoknak és tanárjaiknak az alkotásokat. További eredményes évet kívánunk!


További képek a galériában láthatók >>

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.01 másodperc
3,610,133 egyedi látogató