Kedvenc állatom rajzpályázat
Írta: Admin - Dátum: October 20 2023 19:23:00

Mondd, szereted az állatokat,
s figyeled őket néhanap:
hogy mit csinálnak, hogyan élnek,
s a maguk nyelvén mit mesélnek?
(Rónay György)

 

 

A Hernádi Környezetvédő és Faluszéptítő Egyesület nevében szeretettel köszöntök  mindenkit.
Ebben az évben rekord mennyiségű rajz érkezet, ami nagy örömmel tölt el! 190 rajzot kaptunk, ami szebbnél szebb. Alig tudtunk választani közülük. 14. alkalommal, hogy megrendezzük ezt a rajzversenyt, de ennyi szép képet még nem láttunk együtt! Sok ügyeskezű rajzoló van az iskolában, óvodában.

 

„Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.”

 

Kérem, hogy az óvodások és iskolások mondják el dalaikat, verseiket, amivel készültek!

 


 

Köszönjük a sok szép rajzot. Köszönjük Ráczné Kocsis Krisztina Igazgatóasszonynak, hogy megtarthattuk ezt a rajzversenyt, köszönjük Kovácsné Gere  Marika tanító néninek a gyerekek felkészítését, és köszönjük Liga Mihálynak, hogy mindezt megörökítette. És nem utolsó sorban Köszönöm az Egyesület tagjainak, hogy segítségemre voltak.

 

Mindenkinek kívánok további jó egészséget, sikeres tanulást, jó munkát. És végezetül de nem utolsósorban  az Önkormányzat támogatását, hogy ezt a kiállást nemcsak megendezhettük, hanem ajándékokat is adhattunk.

 

 

További képek a galériában láthatók >>