Bugaszegi kirándulás
Írta: Admin - Dátum: September 29 2023 09:08:00

Ismét kirándultunk egyet. Az idő is jó volt, így kiélvezhettük a „Bugaszegi Köztársaságot!” 

 

Annyi érdekes épület van, hatalmas területen gazdálkodnak is Csere Jani bácsi és felesége. Akik benne vannak a kórban. Jani bácsi már 75 éves, de bármelyik fiatal megirigyelhetné amit még a mai napig is tud alkotni. Nagyon kedvesen fogadtak, és meglestük a mestert munka közben is. Van sok épület, malacok, kacsák, aranyhalak. De szőllő lugas, üvegház, mindenféle zöldség, gyümölcs, saját maguk termelnek meg mindent maguknak.  

 


 

Nagyon jól eltalálta az épületeket, és kivitelezte. Még árnyékban sem volt hiány, mert sok fa is van a területen. Ott is laknak, így reggeltől estig tudnak tevékenykedni az építkezéssel és a kerttel is.  

 

Egy kicsit kiegészítettem írásomat az interneten talált ismertetővel. 

 

„A “tanya” igazi élménypark kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hangulatosan és eklektikusan berendezett 3 hektáros területen a  kacsák és kismalacok emlékezetes élményt jelentenek a gyermekeknek. 

 

Csere Jani bácsi birodalma, a Bugaszeg Köztársaság egy olyan különleges hely, ami nem sok van az országban. Az alapító mintegy tíz év sajátkezű munkájával, régi, többségében „címeres” téglákból épített várkastély-jellegű építménye egy igazi kuriózum. A háromhektáros területen történelmi emlékpark, jurta sátor, harangtorony, kemence és a mindig termő Gecsemáni-kert található. Igazi gyermekparadicsom!”

 

 

További képek a galériában láthatók >>