A Föld napja
Írta: Admin - Dátum: April 21 2021 21:14:00

Ebben az évben sem sikerült programot szervezni április 22-re a „Föld Napjára” emlékezve, mivel a természet közbeszólt. De hogy ne feledjük ezt a napot, így legalább a honlapunkon keresztül emlékezünk meg erről a jeles napról.

 

„Ez a Föld nem a miénk, hanem csak az unokáinktól kaptuk kölcsön!”  

 

Ezt sose felejtse senki, és vigyázzunk, hogy minél tovább megmaradjon.

 

 

 

Egy kis emlékeztető, hogy mikortól ünnepeljük a Földet.

„Az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja.
Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot (=Föld Napja Hálózat). Azóta az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne.

 

A következő jelentős esemény a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása volt 1989-ben Kaliforniában, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját az egész világon.
2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben a Google egy-egy animált logóval emlékeztetett a Föld Napjára, amihez 2018-ban egy animált videóüzenet is tartozott, amin Jane Goodall beszél. 2018 kiemelt témája a „műanyagmentes világ” volt.”

 

Kapcsolódó oldal: Balaton-felvidéki Nemzeti Park