Cikk hierarchia

Ezt is megértük!

 Eljött a reggel és zenés ébresztővel kelt a falu. Rendezők sürgölődtek, tették a dolgukat, az utolsó simításokat, amit pénteken még nem tudtak befejezni. A sátrak berendezését, csinosítását, minden rendben legyen, mire a látogatok is megérkeznek. Kissé borult volt még a kora reggeli idő, de nem volt senki elkeseredve, mert tudtuk, hogy szép időnk lesz.


9 órakor kezdődött a falunap a Garázs Band előadásában meghallgathattuk a Himnuszt, majd a jelenlegi és a volt Polgármesterasszonyok ünnepélyesen megnyitották az immár megért 20. falunapot.
Ezzel kezdetét vette a főzőverseny, és a különböző programok. A főzőverseny már évek óta hagyomány. Elkezdődött az I. hernádi Parasztolimpia, mely nagy vigalommal telt. Az erősember versenyre is nagy volt az érdeklődés, a Szentgyörgyi vásár is először mutatkozott be.


Tíz óra körül már nemcsak a füst, hanem a fővő ételek illata is terjengett a főzők körül. Zajlott az élet. Egyre többen és többen lettünk. Benépesült, élettel telt meg a tér.


 Szép autókkal érkeztek a veterán járművek. Kiállításon láthattuk a múltat és a jelent a MEZŐSZOLG gépkiállításán, ahol megint az öreg HOFFER traktor volt a főszereplő. Múlt az idő, közben a nap is kíváncsian bújt elő a felhők mögül, megnézni a vidám társaságot. Így is maradt a nap hátralévő részében. Jó meleg volt.
Emelkedett a hangulat, zajlottak a bemutatók, sültek, főttek a pörköltek, gulyások, amikor vidám énekhang töltötte be a teret. A Dabas-Sári Szlovák Egyesület ROZMARING Énekegyüttese énekelt és lejött a nézők közé a színpadról. A Környezetvédő sátornál is megálltak, megkóstolták a palacsintát, amit sütöttünk, és cserébe dalra is fakadtak a pavilonunknál. Gyorsan telt az idő, dél lett, elkészültek az ételek, zsűrizés után jóízűen elfogyasztottuk az ebédet, ki mit főzött. A Környezetvédő Egyesület babgulyását Károlyi Misi főzte, a palacsintát vagy 200 db-ot Mádi házaspár, volt mákos, kakaós, diós, lekváros. A kávét Holiné hozta, és kínálta. Sok szorgos kéz segített a főzés előkészítésénél. Süteménnyel bőven el voltunk látva, a palacsintán kívül is, és szilvával.

 

Délután kezdődött jobban az élet a pavilonunknál, különböző tárgyakat készítettünk, vagyis az elkészítést köszönjük Pergel Anikónak, aki megvalósította, amit elképzeltünk. Készített sörösdobozból szélcsengőt, petpalackból virágtartót, petpalack aljából térelválasztót, meg különböző tárgyakat. Szlukáné Pallaga Judit ötletét is megvalósítottuk, akinek nagyon jó ötlete volt, tanítsuk a hozzánk látogatókat, hogyan kell szelektíven gyűjteni az otthon felhalmozódó hulladékokat. Fényképről kellett felismerni és a kaspókba beledobálni azokat a képeket, amelyet a kaspóra írtunk pl.: fehér üveg, színes üveg, veszélyes hulladék stb. Akinek sikerült, ajándékot  kapott: virágmagot, vagy lufit, vagy virágot. De ezen kívül a paravánunkon adtunk ötleteket arra is, hogy mit lehet kezdeni egy-egy eldobásra ítélt hulladékból, készítettünk albumot is tele jó ötlettel. Garamvölgyi Dóri készített akváriumba komposztálót, ami a horgászoknak nagy segítség, mert gilisztát is lehet benne nevelni, így nem kell a boltba szaladni, megvenni, házilag is lehet nevelni őket.

 

 Délután még felszabadultabban, családiasabban folyt az ünneplés tovább.
A színpadon egymást váltották a fellépők, szórakoztatva a közönséget. Testvérfalunk Komárom-Szentpéterről is jöttek vendégek, mint már évek óta. Ők is adtak műsort és nagyon jól érezték magukat. Az égen is volt látnivaló, mert az inárcsi AEROKING Repülő Sportegyesület lehetőséget biztosított, hogy aki felmer ülni a sárkányrepülőre, vitte egy kört. (Egyesületünk vezetője is tett egy tiszteletkört, nagyon tetszett neki, nagyon szépnek találta felülről Hernádot.) A sárkányrepülősök a gyerekeket is megörvendeztették, mert cukorkaesőt szórtak a fejükre, a gyerekek nagy örömére.

 

Nagyon gyorsan telt a délután, esemény, esemény hátán volt. Jó társaságban repül az idő. Mindenki várta a fő attrakciót, a Beatrice együttest Nagy Feróval. Már tömeg volt a színpad előtt, amikor felizzottak a reflektorok és kezdetét vette a tombolás, együtt énekelve az ismert dalokat. A ráadás után indult egy újabb égi jelenség, a tűzijáték, mely méltó befejezése volt a napnak.
Mindenki indult haza, csak a fáradt rendezők nem, mivel nekik még össze kellett pakolni, rendezni, és természetesen visszahordani a kivitt felszereléseket. Fáradságukat enyhíteni, megérkezett egy kis nyári zápor is, az egész napi hőség után.

 

 Köszönjük a rendezőknek, résztvevőknek ezt a felejthetetlen napot.  Elmondhatjuk, hogy sok érdekes, színvonalas műsor volt.


Jövőre veletek ugyanitt, ugyan így, mert a XXI-ik az a nyerő szám!



Egyesületünket támogatták, melyet ezúton is nagyon köszönünk:
Hernád Község Önkormányzata, Örkényi Takarékszövetkezet Hernádi Kirendeltsége, Horváth Mária, Zelovics Attila, Zsadányi László, Tiszai Zoltánné, Bese Sándor, Németh Sándorné, Mádi Károly, Mádiné Homoki Éva, Károlyi Mihály, Tóth Tiborné, Nagy László, Pergel Anikó, Garamvölgyi Dóra, Tukodi László és Piroska, Zalabai Gábor, Zalabai Gáborné, Boros Sándor, Holi Mihályné, Turcsán Józsefné, Szlukáné Pallaga Judit, Menyhárt János, Menyhárt Jánosné, Murányi Szabolcsné, Nyírő Miklósné.

 

 


 

 

                                                                                 Károlyi Mihály

 


Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.02 másodperc
3,306,996 egyedi látogató